Navigácia

Lyžiarsky výcvik - Malá Lučivná

V piatok o cca 15:00 hod. sa vrátili naši siedmaci z 5-denného súvislého lyžiarskeho výcviku v Malej Lučivnej. 
Využili sme financie z MŠVVaŠ SR, ktoré boli tento rok školám poskytnuté vo výške 150,00€ na žiaka. 
V tejto cene sa nám podarilo pre žiakov zabezpečiť slušné ubytovanie v 3* hoteli, päťkrát denne stravu, ski pasy na celý pobyt, zdravotnú službu vo forme horskej záchrannej služby na svahu a lekára počas pobytu v hoteli (našťastie sme ju prakticky nepotrebovali) a profesionálnych inštruktorov.
Vedúcim lyžiarskeho výcviku bol pán uč. Kluvanec. Okrem neho žiakov sprevádzali ďalší 3 pedagógovia: pani učiteľky Pavolová, Novotná a Oravcová. Na základe ich vyjadrení konštatujeme, že prakticky všetci žiaci (okrem jedného) sa naučili lyžovať a tí, čo sa už lyžovať vedeli, zdokonalili svoju techniku. Za toto patrí vďaka nielen našim pedagógom, ale vo výraznej miere aj profesionálnym inštruktorom, ktorí sa žiakom v stredisku intenzívne venovali.
Taktiež ubytovanie a strava boli na veľmi slušnej úrovni. 
Celá akcia mala nesporný význam aj v zotužení kolektívu žiakov, ako aj v tom, že ich naučila väčšej samostatnosti a zodpovednosti za svoje konanie. Veď prakticky takmer všetci boli po prvýkrát 5 dní bez rodičov.

Celkovo pedagógovia aj žiaci vyjadrili s priebehom aj výsledkom lyžiarskeho výcviku jednoznačnú spokojnosť. Dokonca aj na január mimoriadne teplé počasie neprekazilo priebeh lyžiarskeho výcviku. Prevádzkovatelia vlekov denne svah udržiavali a umožnili tak relatívne pohodové lyžovanie počas celého týždňa.

Pokiaľ bude ministerstvo poskytovať tento príspevok aj v budúcich šk. rokoch, určite ho využijeme a znovu dáme deťom možnosť zdokonaliť sa v lyžovaní a zažiť množstvo nových nezabudnuteľných zážitkov.

Na záver ešte raz ďakujeme našim pedagógom, ktorí sa na celý týždeň vzdialili od svojich rodín a venovali čas našim žiakom.

Fotografie nám poskytla p. uč. Pavolová. Ďakujeme.

Tu nájdete kompletnú fotogalériu...

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Školská 492/15, Nitrianske Rudno
    Školská 492/15, 97226 Nitrianske Rudno
  • riaditeľ: 0911388445
    zástupcovňa: 0465455411
    ekon. úsek: 0911388448
    výchovná poradkyňa: 0948125736
    školský špec. pedagóg: 0948125736
    jedáleň: 0910565656

Fotogaléria