Navigácia

MDD

Na dnešný deň detí sme našim žiakom pripravili ukážky dvoch aktivít, ktoré zaujali ako tých menších, tak aj väčších.
Najskôr svoje „umenie“ a pracovný kumšt predviedli zástupcovia mestskej polície z Prievidze. V úplnom úvode dostal priestor ich psík, ktorého potom naši malí žiačikovia vyhladkali viac ako akéhokoľvek plyšáka. Potom hovorca mestskej polície pán Vít Zajac predstavil ich pracovné nástroje a porozprával viacero zaujímavých zážitkov z policajného života, pričom odpovedal aj na všetečné otázky našich žiačikov.
V druhej časti dopoludnia dostali priestor hasiči z Nitrianskeho Rudna, ktorí predviedli...

...akčný zásah na horiaci objekt a následne sprístupnili a popísali žiakom hasičskú techniku. Vyskúšať si mohli aj hasenie, dýchacie prístroje a množstvo ďalšieho hasičského náčinia. 
Keďže bolo horúce dopoludnie, nevadila ani nejaká tá kvapka vody na tričku . Ako z fotiek môžete vidieť deti mali z podujatia obrovskú radosť, čo nás samozrejme teší.
No a na úplnom konci predviedli svoj kumšt aj naši mladí hasiči, ktorí ukázali zvyšným žiakom zásah tak, ako ho predvádzajú na súťažiach. Vidno, že už majú natrénované a sú naozaj šikovní. Za to patrí veľká vďaka aj ich vedúcemu, ktorý vedie aj hasičský krúžok u nás v škole, pánovi Andrejovi Plachému.
Na záver musíme konštatovať, že deti mali radosť nielen preto, že sa neučilo, ale hlavne preto, že podujatie sa im páčilo a pritom sa dozvedeli mnoho nových informácií. 
Ešte raz ďakujeme našim skvelým hasičom, príslušníkom mestskej polície, p. riaditeľovi, ktorý akciu pripravil a zorganizoval, všetkým vyučujúcim, ktorí boli žiakom nápomocní a všetkým, ktorí mali na zdarnom priebehu akcie svoj podiel.

Tu je fotogaléria...

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Školská 492/15, Nitrianske Rudno
    Školská 492/15, 97226 Nitrianske Rudno
  • riaditeľ: 0911388445
    zástupcovňa: 0465455411
    ekon. úsek: 0911388448
    výchovná poradkyňa: 0948125736
    školský špec. pedagóg: 0948125736
    jedáleň: 0910565656

Fotogaléria