Navigácia

Memoriál Miloša Kupca 2019 - 6. ročník

V sobotu 16. februára 2019 sme zorganizovali 6. ročník hádzanárskeho turnaja veteránov – Memoriál Miloša KUPCA. Ide o turnaj, ktorého základný kameň položil v roku 2004 bývalý p. riaditeľ Miloš Kupec, dlhoročný učiteľ telocviku a hádzanej a neskôr riaditeľ školy. Tento rok o putovný pohár zabojovalo až 5 mužstiev. Boli nimi chlapi z Dobročnej (Liešťan), Nevidzian, dva tímy zložili chlapi z Nitrianskeho Rudna a pridal sa tím pod turnajovým názvom Smotánka – mladí hádzanári z Rudna (tím zložený zo súčasných a bývalých aktívnych ligových hádzanárov, ktorí ešte nedávno „drali“ lavice našej školy). Aj tento rok turnaj obohatili naše dievčence. Vytvorili opäť až tri družstvá. Jedno tvorili naše bývalé deviatačky, druhé naše trošku staršie bývalé žiačky a tretie dievčenské družstvo doplnili už trochu zrelšie dievčence pod názvom Krásky (tieto doplnili naše súčasné žiačky a dvaja ml. žiaci).
Mimoriadnu kvalitu hádzanej v našej škole dokazovala aj účasť dvoch hráčov z najvyššej sl. ligy, z toho bol aj jeden náš bývalý žiak (Tomáš Ševčík).

K úspešnému priebehu turnaja prispela aj sponzorská výpomoc Jaroslav - Trans, s.r.o. od bratov MAZÁNOVÝCH, VĽV spol. s.r.o. pána Ľuboša VÁŽNEHO a KrovING s. r. o. p. Richarda KLUVANCA. S doplnením cien za umiestnenia na nás opäť nezabudol aj p. starosta ŠTRBÁK. ĎAKUJEME!

Hádzanári aj hádzanárky všetkých družstiev ukázali, že hádzanú stále hrať nezabudli a čo im všetkým ešte viac slúži ku cti, že hoci sa bojovalo tvrdo, všetko opäť prebehlo v duchu fair-play.
Výsledok mužskej časti turnaja priniesol po minulom roku zmenu v podobe víťaza. Putovný pohár získal favorit turnaja – poloprofesionálne mužstvo mladých hádzanárov z Rudna. Dvaja z nich sa hádzanou profesionálne živia, ďalší dvaja ju veľa rokov aktívne a súťažne hrali donedávna (bratia Oršulovci), takže konkurovať im bolo naozaj ťažké. Ku cti všetkých ostatných mužstiev ale slúži, že s nimi dokázali hrať takmer vyrovnanú hádzanú a neraz ich prinútili vytiahnuť kus prvoligového kumštu, aby dokázali získať víťazstvo – GRATULUJEME víťazom, ale za bojovnosť a predvedený výkon aj všetkým ostatným...
Konečné poradie MUŽI:
1. Smotánka – ml. hádzanári z Rudna
2. Nitrianske Rudno - Mazánovci
3. Nevidzany
4. Nitrianske Rudno – Dobrá partia
5. Dobročná - Liešťany

Výsledky dievčence/ženy:
1. dievčence Krásky
2. dievčence staršie stredoškoláčky
3. dievčence mladšie stredoškoláčky

Všetkým gratulujeme a ďakujeme za bojovný a kvalitný výkon.
Sme radi, že z turnaja sa už stala nielen športová, ale aj spoločenská udalosť a popri športe sme sa všetci výborne zabavili. Na úspechu turnaja mali nemalý podiel aj organizátori. Boli nimi rozhodcovia: p. uč. Kluvanec a p. uč. Vrteľ, organizačný výbor (bufet, zápis, moderovanie...) p. uč. Bieliková, p. zástupkyne Pršová a Imreová, p. uč. Škrabanová, p. ekonómky Karaková a Kluvancová (aj fotografovala) a p. riaditeľ Škraban. Za pomoc pri organizácii všetkých troch dievčenských družstiev ďakujeme p. uč. Pavolovej. Vynikajúce občerstvenie v podobe koláčov, slaného pečiva a po turnaji guláša pripravili opäť naše skvelé pani kuchárky. Sme radi, že sme medzi nami mohli privítať aj p. uč. Zemanovú a p. uč. Oravcovú. Veľkou cťou nám bola aj prítomnosť p. uč. Kupcovej (manželky p. Miloša Kupca, ktorého meno tento turnaj nesie). Radi sme boli aj tomu, že nás svojou prítomnosťou opäť poctil aj Boris Pršo.
Veríme, že o rok sa opäť v dobrej pohode a nálade stretneme v minimálne takomto počte.

Veľa fotografií nájdete na tomto mieste..

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Školská 492/15, Nitrianske Rudno
    Školská 492/15, 97226 Nitrianske Rudno
  • riaditeľ: 0911388445
    zástupcovňa: 0465455411
    ekon. úsek: 0911388448
    výchovná poradkyňa: 0948125736
    školský špec. pedagóg: 0948125736
    jedáleň: 0910565656

Fotogaléria